Svejseudsugning

Nederman er en af de førende leverandører når det gælder udsugning af blandt andet svejserøg. Hos TornboSvejs forhandler vi Nedermans udsugningskomponenter såsom udsugningsarme, udsugning på brænderen, udsugningshætter, undersug, sidesug og tilbyder rådgivning og dimensionering i samarbejde med Nederman Danmark. Mangler du en mindre transportsuger kan vi anbefale Jens Linde.

Svejsudsugning - Udsugning af svejserøg

Som svejser er det vigtigt at beskytte dig selv og dine kollegaer og bruge udsugning når du svejser. Brug altid udsugning, også selvom du kun svejser i kort tid, og dine kolleager står langt væk. Der er et stort udvalg af forskellige typer udsugning, f.eks. punktudsugnin, som har mobile sugehoveder, der kan flyttes så tæt på arbejdsstedet som muligt. Der er også andre typer svejse udsugning såsom et svejseskab, svejsebord med udsugning eller transportabel udsugning. Er du i tvivl om hvilket der er den rette løsning for dig? Vi står klar til at hjælpe og rådgive dig, så du kan beskytte dine kollegaer, ansatte og dig selv, bedst muligt.

Hvad består svejserøg af?

Svejse- og skærerøg består af både synlige og usynlige gasser og partikler. En samling af irritative gasser og flere typer tungmetaller, fremkommer i svejserøg og kan være sundhedsfarligt for svejseren selv, og personerne omkring.

Derfor skal du have svejseudsugning

Svejserøg kan virke kræftfremkaldende, give kronisk bronkitis samt astma. Det er især materialer der indeholder zink, cadmium, kobber, bly eller krom, som alle kan fremkomme i svejsematerialer og elektroder. Der kan også opstå fare ved brug af flus- og bejdsemidler samt CO2-spray. Forskellige svejsemetoder afgiver også forskellige mængder farligt svejserøg.

Hvilken type udsugning skal jeg vælge?

Vores udvalg består bl.a. udsugning fra Nedermann, der har mere end 70 års erfaring. Der er mange forskellige typer udsugning af vælge i mellem og vi har allerede løftet sløret for både punktudsugning, svejskabe og svejseborde med udsugning.

Punktudsugning svejsning: sugearm, svejseudsugning svejseslange / svejseudsudsugning slange

Ved punktudsugning benyttes en sugearm oftes. Men det er også muligt at få røgudsugning direkte på svejsepistolen, som kan opsamle svejserøgen direkte ved arbejdsstedet.

Svejsebord med udsugning

Vi tilbyder også flere typer industrielle svejse- og slibeborde med udsugning, hvilket fjerner behovet for at justere udsugningen løbende. Her bliver bordet leveret med integreret sug af røg, støv og partikler der dannes under både slibning, svejsning, polering og lignende processer.

Svejseudsugning transportabel / Mobil udsugning svejsning

Foregår svejsearbejdet forskellige steder er mobil udsugning det rette valg. Her kan du nemt flytte filterenheden/udsugningen rundt til det sted hvor det er nødvendigt. Enheden har flytbare sugearme, som nemt kan placeres så de ikke går i vejen under arbejdet.

Find udsugning til svejsning her

Hos TornboSvejs finder du et stort udvalg af udsugning til svejsning,. Prøv eventuelt Nedermans produktvælger for at få et indblik i hvilken udsugning der er ideel til dig eller kontakt os for mere dybdegående vejledning på salg@tornbosvejs.dk eller telefon 7515 8440.