Svejsegas og udstyr

Vi fungerer som gasdepot for AGA/Linde og vil meget gerne hjælpe dig med både rådgivning og levering af gas til dit svejseprojekt.

Stort udvalg af svejsegas

Hos TornboSvejs har vi et bredt udvalg af svejsegas. Med svejsegas mener vi selvfølgelig gas der bruges under svejsningen såsom brændgas, beskyttelsesgas, baggas, rene gasser. Derudover har vi også levnedsmiddelgasser og propan, samt øvrige såsom alm. luft og helium.

Anvendelse af beskyttelsesgas og brændgas

Beskyttelsesgassen er med til at beskytte lysbuen mod atmosfærisk ilt. Ved MIG- og MAG-svejsning føres gassen ud gennem gasdysen, og omkring kontaktdysen, her lægger den sig rundt om lysbuen og sikrer et jævnt og rent gasflow hen over svejsningen.
Brændgasser bruges til både svejsning og skæring, og altid i forbindelse med luft eller oxygen, deraf navnet: brændgas. Brændgasser hedder nemlig kun brændgasser fordi de er brændbar i kombination med oxygen eller luft. Under brændgasser hører både Hydrogen, thermolen og acetylen.
Den eneste gasart der kan anvendes til både svejsning og skæring er acetylen. Acetylen er en brændgas, der ikke kan komprimeres på samme måder som andre luftgasser som f.eks. argon. Acetylen bliver hurtigt ustabil og skaber en acetylenspaltning, der resulterer i en eksplosion.

Hvilken gas til MIG- og MAG-svejsning?

Alt efter hvilken svejseproces/svejsemetode der anvendes skal du bruge forskelligt gas. Ved MIG-svejsning anvendes inaktive beskyttelsesgasser såsom argon og helium, der især anvendes til aluminium og kobberlegeringer. Derudover
Ved MAG-svejsning anvendes aktive beskyttelsesgasser: herunder CO2, argon + oxygen og/eller CO2, dette anvendes typisk til svejsning i stål eller rustfast stål. Ved svejsning i rustfrit stål. Rustfast stål er særligt sensitiv for meget høje temperaturer(over 250°C) og når temperaturen når disse højder begynder overfladen at oxiderer, hvis der ikke er et inaktivt gasdække, såsom argon eller formier.
Ved blandinger af to gasformer såsom corgon, kalder man det blandgas til svejsning.

Hvilken gas til TIG- og MMA-svejsning

Til TIG-svejsning er den mest almindelige beskyttelsesgas argon, men helium eller en blanding af argon og helium anvendes og som svejse gas. Begge disse gaser er inerte, og derfor inaktive.
Ved MMA-svejsning dannes beskyttelsesgassen af den afsmeltende kernetråd og belægningen. Ved varmebehandling, lodning, laser- og plasmaskæring kan du også bruge nitrogen, nitrogen er en inaktiv gas.

Rådgivning til valg af gas til svejsning

Vi har mange års praktisk erfaring inden for svejseområdet, og vil gerne hjælpe dig med den rette løsning til dit svejseprojekt og til udarbejdelse af en gasaftale med AGA/Linde. Hvad enten du søger argon, corgon, CO2 til svejsning, nitrogen, odorox, mison, hydrogen, acetylen eller andre gasarter har vi det til dig.

Hvorfor bruge baggas?

Baggas kendes også som rodbeskyttelsesgas og beskyttelsesgas og anvendes til svejsning i rør. Her skylles rørene igennem med gassen for at fjerne den atmosfæriske luft.

Ombytning af svejsegas

Eftersom vi har en samarbejdsaftale med AGA/Linde gas om at være gasdepot, tilbyder vi også ombytning af gasflasker. Har du en gasaftale med Linde/AGA har du typisk

Svejsegasflasker

Vi har hele sortimentet af flasker fra AGA/Line, både NEMO og almindelige svejse gas flasker. Derudover fører vi alt fra 2,5 L til 50 L gasflasker.

Fittings til gas

Søger du fittings til dine gasflasker kan du også finde det hos os. Vi har et bredt udvalg af gasudstyr, mange forskellige typer i materialer som messing, kobber og rustfrit stål. Herunder hører foreksempel omløbere, brystnipler, flaskesorskruninger, gennemføringer, slangespidser og mange flere.

Svejsegas priser

Kontakt os for at få lavet en gasaftale med Linde/AGA og så leverer vi gassen til jer, nemt og hurtigt. Med et login til vores webshop kan du nemt bestille de mængder gas du skal bruge.

Køb svejsegas hos TornboSvejs

Køb svejsegas ved os nemt og hurtigt på vores hjemmesiden. Ønsker du at få dit gas leveret dagen efter, skal du bestille inden kl. 12, da Linde/AGA lukker for modtagelse af dag-til-dag levering kl.12. Var du for sent ude med bestillingen, kan du stadig få din ordre hasteleveret til dagen efter mod et gebyr.